A 8 legjobb romantikus történet, vidám befejezéssel!

2020. február 7.

A világ- és a magyar irodalom is tele őrülten gyönyörű, de általában tragikus végű szerelmi történetekkel. Anna Karenina, A nagy Gatsby, Szerelem a kolera idején, Jadviga párnája, Ida regénye, Rómeó és Júlia…és még sorolhatnánk. Azonban a vidám kapcsolatokról szóló, az igaz szerelem beteljesülését hirdető, netalán humoros regények valamilyen oknál fogva nem túl gyakoriak. Vettük a fáradtságot és összegyűjtöttünk nyolc kellemesen vidám romantikus könyvet a Valentin-nap előestéjére. Olvassátok el valamelyik édes történetet és érezzétek párotokkal együtt nagyon jól magatokat a szerelmesek napján! Ha pedig még nincs meg az igazi, tessék körülnézni!

Rejtő Jenő: A tizennégy karátos autó

Nyilván nagyon is lehetne vitatkozni, azzal, hogy Rejtő bármelyik regényére rásüthető a romantikus jelző, de azt senki nem tagadhatja, hogy a szerelmi szál sok művében igen erősen jelen van. A tizennégy karátos autó egyik legvidámabb ponyva-paródiája és bizony ebben is központi szerepet kap egy szép hölgy és az utána epekedő főhős története. Ráadásul ezt a könyvet hölgyek és urak egyaránt szívesen lapozgatják.

Helen Fielding: Bridget Jones naplója

Nem maradhatott ki a listánkból a kissé örült és kiszámíthatatlan, de mindig vidám és őszinte Bridget története, amely számos folytatás kapott, nem beszélve a mozi adaptációkról. Főhősnőnk kora harmincévesen egyszer csak rájön, hogy készen áll a komoly kapcsolatra, no de ki legyen élete párja és mi egy férfiban a legfontosabb tulajdonság, ami igazán számít? Persze ezek a kérdések nem kerülnek megválaszolásra, az igaz szerelem azonban megtalálja Bridgetet.

Rácz Zsuzsa: Állítsátok meg Terézanyut!

Így kezdődik a könyv fülszövege: „Közel másfél éves elszánt állás- és pasikeresés hiteles történetét tartod a kezedben…„ Azt gondoljuk nem kell ennél több az egyik legnépszerűbb magyar vidám romantikus könyvhöz kedvcsináló gyanánt. A könyv elég megosztó, de hogy a legtöbb magyar hölgy olvasta vagy látta a belőle készült filmet, azt biztos.

Fehér Klára: Bezzeg az én időmben

A listában szereplő talán egyik legkomolyabb könyv, mely valójában egy komor rendszer lenyomata, viszont alapvetően egy kellemes humorral fűszerezett inkább romantikus ifjúsági könyv mint lányregény. Mivel amúgy a 82-ik a A Nagy könyv országos felmérés 100-as listáján, tehát nagyon-nagyon sokan szeretik, többet nem szeretnénk róla elárulni. Azt írhatjuk csak még róla, hogy kötelező darab.

Graeme Simsion: A Rosie projekt (Ésszerű szerelem)

Hogyan lehet megtalálni a tökéletes lányt? Ha csak mindig az első randira megyünk el, biztosan nem fog összejönni. Ráadásul főhősünk nem egy tipikus csajozós pasi, hanem egy Asperger-szindrómás, furcsa, mégis elbűvölő és igen sikeres genetikusprofesszor, aki néhány randevú után arra a következtetésre jut, hogy ő egyszerűen nincs „szerelemre programozva”…Vagy mégis? Kiderül, ha elolvasod a regényt!

Sally Thorne: Gyűlölök és szeretek

Idéznénk egy értékelést író első mondatát: „Hogy ez mennyire cuki könyv volt!”. Az alapfelállás elég klasszikus, van két kolléga akik gyűlölik egymást, ellenszenvesek egymásnak, egyi ki nem állhatja a másikat, stb. Ráadásul verseny kezdődik közöttük, ugyanazért az előléptetésért…ajjaj, mi lesz ebből? Hát persze, hogy szerelem!

Stephanie Perkins: Anna és a francia csók

Igazi amerikai szerelmes regény, amely azonban legnagyobb részt Franciaországban játszódik, természetesen jó kis multikulti romantika alakul ki az amerikai lány és a francia fiú között. Párizs a Fények Városa ahol a vágyak mindig utat törnek maguknak és ahol rengeteg szenvedéllyel találkozik fiatal főhősnőnk.

Szilvási Lajos: Egymás szemében

Másik komolyabb hangvételű ajánlatunk, tulajdonképpen ez a könyv is egy adott korszak korrajza, a 70-es éveké, 2 szerelmes naplóján keresztül. Mai szemmel olvasva, kissé naív történet, ami inkább annak tudható be, hogy a naplót készítő szerelmesek, inkább tinédzserként, mint fiatal felnőttként viselkednek egy mai olvasó szemében. Aki kíváncsi milyen volt a szerelem a 70-es években Magyarországon, mindenképpen olvassa el ezt a regényt!

Hát
Aa HD