Készülj egy kis borzongásra: a 10 legjobb klasszikus regény Halloweenre

2019. október 21.

Talán az év legfélelmetesebb ünnepének előestéjére összegyűjtöttük minden idők legfélelmetesebb és legmisztikusabb történeteit, amely felvillanyozhatja a halloweeni esténket.

Bram Stoker: Drakula

A világ leghíresebb vámpírjának nevét mindenki ismeri, de vajon ismered-e a történetét? A legjobb alkalom, hogy erdély véreskezű (és véres ajkú) grófjának históriáját elővegyük.

Mary Shelley: Frankenstein

Íme a másik híres klasszikus rémregény amelyet feltétlenül érdemes elolvasni. A hátborzongató szörny és alkotójának Victor Frankensteinek története a horror műfajának alapköve!

Robert Louis Stevenson: Dr. Jekyll és Mr. Hyde különös esete

19. századi Londonban játszódó gótikus történet is természetesen ott van a világ legjobb rémmeséi között, Mr. Hyde bizonyosan kiváló halloweeni jelmezek megalkotására inspirálhatnak minket.

Stephen King: Ragyogás

Nyilván nem mehetünk el a Horror Királyának egyik legnagyobb hatású pszichológiai thrillere mellett. Amennyire mindenki által az egyik legjobb King regénynek tartott könyv a Ragyogás, a belőle készült film legalább annyira megosztó lett, tehát marad a könyv. Ideje benézni újra a 237-es szobába!

Tom Harrys: A bárányok hallgatnak

A regényből készült filmadaptációra biztosan mindenki emlékszik, no de a könyvet olvastátok-e? Bizony ez is kötelező darab, annak aki „szomjazza” a rémes sztorikat!

Jonh Flowes: A lepkegyűjtő

Újabb ijesztő történet mely mindenféle misztikumtól mentesen az emberi lélek legsötétebb oldalának bemutatásával képes egész éjszakai riogatni minket.

Edgar Allan Poe: Az Usher-ház vége

Vissza a klasszikusokhoz! Egyedül, késői esti olvasáshoz javasoljuk, kevés fény mellett. Sötét és költői történet a rémmesék 19. századi mesterétől.

Ray Bradbury: Gonosz lélek közeleg

Az egyik legtökéletesebb regény a halloweeni hangulat megteremtéséhez. A kisvárosba érkező különös és varázslatos eszközökkel és szörnyekkel teli vándorcirkusz és a két kiskamasz története igazi éjszakai lidércnyomás.

Ira Levin: Rosemary gyermeke

A filmet mely szintén a horror egyik nagy klasszikusának számít biztosan többen ismerik, azonban itt az idő, hogy az elmélyüljünk az eredeti regény okozta borzongásba, Halloween estéjén.

Hát
Aa HD