Hogyan válasszon e-book olvasót képernyő-megvilágítással: áttekintés és néhány hasznos tipp

2020. március 2.

Az E-Ink technológiának hála a modern e-book olvasók képernyője szinte teljesen ugyanolyan, mint a nyomtatott oldalak: kímélik a szemet és nem tükrözik vissza a napfényt. Az e-book olvasók páratlan szabadságot biztosítanak, hiszen segítségükkel bárhol és bármikor olvashat és ebben a tekintetben az egyik leghasznosabb tulajdonságuk a klasszikus képernyő-megvilágítás vagy a SMARTlight-funkció.

Emlékezzen vissza: hányszor próbált az éjszaka közepén olyan helyen olvasni, ahol nem voltak megfelelőek a fényviszonyok? Például tömegközlekedésen, táborozás közben vagy rosszul megvilágított kávézókban. Ilyen helyzetekben a képernyő-megvilágítással vagy a fejlettebb SMARTlight-funkcióval ellátott e-book olvasók pótolhatatlanok.

Képernyő-megvilágítással ellátott e-book olvasó: biztonságos a szemnek?

Az okostelefonok, táblagépek és számítógépek kijelzői nem hosszú távú olvasásra lettek tervezve és folyamatosan fényhullámokat bocsájtanak ki; ezekkel szemben azonban az E-Ink kijelző előlapi megvilágítása teljesen kikapcsolható, amennyiben a fényviszonyok megfelelőek.

Az okostelefonnal ellentétben az e-book olvasóba épített LED-ek a borítás alá vannak beépítve és a kijelző felé nézve az elektronikus oldalt világítják meg, nem pedig az Ön arcát. Ez az oka annak, hogy ezeket „képernyő-megvilágításnak”, nem pedig „háttérvilágításnak” hívjuk. Ez számottevően csökkenti a szem fáradásának mértékét és még a legalacsonyabb fényerejű okostelefon-kijelzőknél is barátságosabbá teszi az e-book olvasó képernyők-megvilágítását a szem számára.

Hagyományos képernyő-megvilágítás vagy SMARTlight?

A hagyományos képernyő-megvilágítással rendelkező eszközök egyenlő arányban világítják meg az egész kijelzőt és lehetőséget biztosítanak a fényerő beállítására.

Ezzel szemben a SMARTlight-funkcióval ellátott PocketBook e-book olvasók automatikusan, az aktuális napszakhoz igazodva beállítják a kijelző fényerejét és színhőmérsékletét. A felhasználó kézileg is módosíthatja a fényerőt és a színárnyalatokat anélkül, hogy félbe kellene szakítania az olvasást: csak végig kell húznia az ujját a kijelző oldalán. A melegsárga SMARTlight-beállítás ideális a lefekvés előtti olvasáshoz, míg a hidegfehér opció a legalkalmasabb a nappali olvasásra.

Az Ön döntése, hogy hagyományos képernyő-megvilágítással vagy SMARTlight-funkcióval ellátott PocketBook e-book olvasót vásárol: mindkét lehetőség tökéletesen kényelmes olvasást biztosít Önnek minden körülmények között.

Képernyő-megvilágítással ellátott e-book olvasók: melyiket válassza?

Majdnem minden modern PocketBook-eszköz fel van szerelve klasszikus képernyő-megvilágítással vagy SMARTlight-funkcióval. Azonban mindegyik egyedi tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek éppen Önre vannak szabva. Melyik e-book olvasót válassza hát?

Eszközök hagyományos képernyő-megvilágítással:

  • PocketBook Basic Lux 2 – egy belépőszintű e-book olvasó a legújabb E Ink Carta ™ kijelzővel szerelve, amely 19 könyvformátumot (+4 képformátumot) támogat és memóriakártyával bővíthető.
  • PocketBook Touch Lux 4 – egy pehelykönnyű és stílusos e-book olvasó, amely elnyerte a nemzetközi Red Dot dizájndíjat.

SMARTlight-funkcióval szerelt eszközök:

  • PocketBook Touch HD 3 – a gyártó egyik legnépszerűbb terméke. Egy vízálló, kétmagos processzorral ellátott e-book olvasó E Ink Carta ™ érintőképernyővel és Bluetooth csatlakozási lehetőséggel.
  • PocketBook InkPad 3 – egy nagy teljesítményű, 7,8 colos érintőképernyővel felszerelt eszköz, amely 19 könyvformátumot támogat és memóriakártyával bővíthető.
  • PocketBook InkPad 3 Pro – egy nagy, 7,8 colos kijelzővel és kétmagos processzorral felszerelt vízálló e-book olvasó.
  • PocketBook InkPad X – a hatalmas, 10,3 colos érintőképernyővel, 32 GB belső memóriával és Bluetooth csatlakozási lehetőséggel ellátott és hangformátumokat is támogató e-book olvasó a gyártó zászlóshajója. Ez az e-book olvasó minden bizonnyal a legjobb képernyő-megvilágítással rendelkező eszköz, ami jelenleg elérhető a piacon.

Bármelyik típus mellett is teszi le végül a voksát, mi garantáljuk termékeink kifogástalan minőségét. Élvezze szeretett könyveit kedvenc PocketBook e-book olvasójának kijelzőjén!

Hát
Aa HD