Íme a legszebb karácsonyi könyvek és történetek listája! Töltsed a szünidőt igazi ünnepi varázslattal!

2019. december 19.

Mindjárt itt a karácsony, de nem érzed az ünnepi hangulatot a napi rutin és a sok tennivaló miatt? Gyűjtsd össze a családot, készítsél egy forró teát és a legjobb karácsonyi önyvekkel teli PocketBook olvasódat és merüljetek el a történetekben, hagyjátok, hogy a karácsony szelleme örömöt és boldogságot okozzon mindenkinek.

1. Charles Dickens: Karácsonyi ének

Letölthető a Magyar Elektronikus könyvtárból: https://mek.oszk.hu/10100/10170/

E nélkül a történet nélkül elképzelhetetlen a karácsony. Klasszikus alapmű, mely mindenki szívébe képes elhinteni az ünnepi hangulatot.

2. Ernst Theodor Amadeus Hoffmann: Diótörő és Egérkirály

Letölthető a Magyar Elektronikus könyvtárból: https://mek.oszk.hu/00400/00404/

A másik klasszikus karácsonyi mese egy fantasztikus, álombéli utazás karácsony éjszakáján, gyönyörű és hihetetlen tájakon, minden gyermek kedvenc meséje.

3. Jókai Mór: Melyiket a kilenc közül

Letölthető a Magyar Elektronikus könyvtárból: https://vmek.oszk.hu/00700/00789/

Jöjjön most egy két igazi magyar karácsonyi történet. Jókai Mór klasszikus, kissé szomorkás hangulatú karácsonyi története, melynek régi filmfeldolgozása is nagyon aranyos.

4. Fekete István: Karácsony éjjel

A Tüskevár szerzőjének 2005-ben kiadott varázserővel bíró történetgyűjteménye, minden elbeszélés szorosan kapcsolódik a Szentestéhez.

5. J.R.R.Tolkien: Karácsonyi levelek

A legendás író édesapja Karácsony apó néven évről évre szépen illusztrált meseleveleket írt gyermekeinek melyben az Északi-sarkon történteket, a karácsonyi felkészülést, mulatságokat és persze veszélyes eseményeket is megörökített.

6. Chris Van Allsburg: A Mikulás-expressz

A Polár expressz című animációs mese film természetesen erre a történetre épül, melyben egy gőzmozdony húzta vonattal utazhatunk a világ körül. Ebben a történetben ugyanis vonattal viszi a Mikulás karácsonyi ajándékokat a gyerekeknek.

7. Dr. Seuss: A Grincs

Szintén számtalan élőszereplős és animációs filmes feldolgozást megért régebbi karácsonyi történet, a szeretet és a közösség erejéről, melyben bebizonyosodik hogy a karácsony nem csak az ajándékozásról szól.

8. Sir Arthur Conan Doyle: A kék karbunkulus

Letölthető a Magyar Elektronikus könyvtárból: http://mek.oszk.hu/01700/01769/

Karácsonyi történet melyben szerepel Sherlcok Holmes? Igen, ilyen is van, melyben ráadásul a szőrös szívű detektív megbocsát. A történet így végződik: „…Ha most börtönbe kerül, akkor biztosan bűnöző lesz belőle. És különben is; karácsony van, a szeretet és megbocsátás ünnepe. A véletlen egy páratlan és bizarr esetet sodort az utunkba…”

9. Tamási Áron: Karácsonyi pásztorocskák

Letölthető a Magyar Elektronikus könyvtárból: http://mek.oszk.hu/01000/01093/

Ísmét egy szép magyar, erdélyi történet, egyik legnépszerűbb írónktól. Ebben ugyan nem szerepel Ábel mégis aranyos és szép mese a karácsonyról.

10. O. Henry (William Sydney Porter): A háromkirályok ajándéka

Letölhető innen: http://adattar.vmmi.org/cikkek/16027/hid_1996_10_1...

Végezetül egy szintén klasszikus múlt század eleji karácsonyi történet melyet minden gyereknek ismerni kell!

Hát
Aa HD