6.7 verziószámú firmware öt PocketBook modellhez: jobb hangzás és egyéb fejlesztések

2023. február 10.

Bemutatkozik az InkPad 3, az InkPad 3 Pro, az InkPad Color, a Touch Lux 5 és a Touch HD 3 e-könyv olvasó hatalmas frissítése – a 6.7-es firmware-verzió. Az új szoftver javítja a hangfájlok hangzását, emellett új lehetőségeket biztosít a jegyzetek, a szótár és a Text-to-Speech (Szövegfelolvasó) kezeléséhez. Olvasási módban a gesztusok beállításával és személyre szabásával még kényelmesebbé teszi az olvasást.

Íme néhány a 6.7-es firmware-rel elérhető legjelentősebb fejlesztések közül:

Jobb hangzás a hangfájloknál – a codec-frissítésnek (AptX, LDAC, AAC, SBC) köszönhetően a hangoskönyvek és zenék hangja a Bluetooth-csatlakozású audioeszközökön jobb lesz, az e-könyv olvasó pedig mostantól a legmodernebb hangfájlokat is támogatja. Felhívjuk figyelmét, hogy a frissítés csak a hangtámogatással rendelkező PocketBook modellekre vonatkozik.

Az új szavak és fordításuk mentése kényelmesebb, mint valaha – amikor szótár üzemmódban olvas könyvet, gyorsan mentheti az ismeretlen szavakat és azok fordítását a jegyzetekbe anélkül, hogy megszakítaná az olvasási folyamatot. „Jegyzet-fordítás” létrehozása kényelmes formátumban: csak egy ismeretlen szó, vagy a szó és a fordítása (egy vagy több) mentése. Az ismeretlen szóhoz mellékelhető annak a szövegkörnyezetnek a leírása, amelyben a szót használták. Ezután a jegyzet-fordításokat a Jegyzetek alkalmazásban kezelheti: rendezheti és szűrheti vagy külön fájlba exportálhatja őket.

Ismeretlen szavak kiejtésének a meghallgatása – találkozott egy ismeretlen szóval a szövegben, bizonytalan esetleg a kiejtésében? A Text-to-Speech (Szövegfelolvasó) új funkcióval gyorsan meghallgathatja bármelyik kiemelt szó kiejtését a szótár olvasási módjában vagy a Szótár alkalmazásban.

Gesztusok személyre szabása – a PocketBook kezelése még egyszerűbbé válik a beállítások Gesztusok olvasási módban részében konfigurálható új koppintási, elhúzási és simítási gesztusokkal.

  • Érintés gesztus – a könyvoldal 9 különálló zónára van felosztva, amelyek megérintésével a következő műveletek valamelyikét hajthatja végre: Olvasás menü, előre vagy visszalapozás, 10 oldal lapozása előre vagy hátra, lépés oldalszámra, lépés a könyv elejére vagy végére, átmenet a következő vagy az előző fejezetre, könyvjelző, szótár, betűtípus kiválasztása stb.
  • Simítási és húzási gesztusok – balról jobbra, jobbról balra, felülről lefelé és alulról felfelé irányuló simítási, valamint bal vagy jobb szélre húzási gesztusok beállítása olvasási módban vagy Text-to-Speech (Szövegfelolvasó) módban.

A fényképkeret mód új, hasznos funkciói – a Photo Frame (Fényképkeret) külön alkalmazássá vált a készülék alkalmazásainak listájában. Létrehozhat és szerkeszthet képlistákat diavetítéshez, kiválaszthatja a diavetítés intervallumát, kiválaszthatja a képek véletlenszerű sorrendjét, beállíthatja az előlapi fény fényerejét és színhőmérsékletét külön a Photo Frame alkalmazáshoz stb.

A 6.7-es firmware-verzióval érkező egyéb fontos frissítések:

  • Az előző képernyőn megjelenített oldal széleinek megjelenítése – PDF és DJVU formátumú könyvek esetében. Emellett a PDF és DJVU dokumentumok simább görgetése görgetés módban.
  • A Text-to-Speech (Szövegfelolvasási) sebesség változtatásának lehetősége olvasás közben külön gesztussal.
  • További tippek a felhasználói felület elemeinél szótár módban történő olvasáskor.
  • A tartalomjegyzékek és a jegyzetek felhasználói felületének javítása.Mostantól kényelmesebb a jegyzetek listáját összecsukni és kinyitni. A jegyzetet tartalmazó könyvoldal megnyitásához a felhasználónak csak az oldalszám melletti nyílra kell koppintania.
  • A fényerő és kontraszt beállítási algoritmusok javítása az FB2 formátumú könyvillusztrációkhoz.
  • Mostantól a jegyzetek a könyvjegyzetek listájában, a könyvek pedig a jegyzetekkel ellátott könyvek listájában rendezhetők. A jegyzetek a könyvből vagy a kijelölt könyvek csoportjából más eszközökre is exportálhatók.

Mindezek a fejlesztések és új funkciók a PocketBook Era készüléken is elérhetők, mivel ez az új modell alapértelmezés szerint megkapta mindezeket a funkciókat.

Az új 6.7-es firmware hamarosan a következő modellekhez is elérhető lesz: InkPad Lite, InkPad X, Color és Touch Lux 4.

Az új szoftverrel a PocketBook még jobb lesz, frissítse e-könyv olvasóját, és élvezze az elektronikus könyvek olvasásának kiemelkedő kényelmét!

Hát
Aa HD