PocketBook Color és PocketBook Touch Lux 5 – Már kapható a két régóta várt e-olvasó

2020. július 28.

A PocketBook örömmel jelenti be két régóta várt, a kényelmes e-olvasás tekintetében új dimenziókat nyitó termék kereskedelmi forgalomba kerülését. Bemutatkozik a 6 hüvelykes E Ink Kaleido™ kijelzővel felszerelt PocketBook Color, amely Európa első színes e-olvasója; illetve a PocketBook Touch Lux 5, a világ egyik legkönnyebb közkedvelt e-olvasójának új generációját testesíti meg, mostantól SMARTlight funkcióval.

PocketBook Color – az e-olvasás következő szintje, immár színesben

A PocketBook Color az ePaper E Ink Print Color technológia révén az e-olvasás teljesen új szintjét hozza el, amelynek hála az ábrákat tartalmazó gyermekkönyvek és a képregények lenyűgözőbbé, az oktató- és szakirodalom pedig sokkal tájékoztatóbbá válik. A készülék továbbá támogatja a Bluetooth adatátvitelt és a hangfájlokat.

Színek az E Ink kijelzőn

Az új E Ink Kaleido™ kijelző 4096 szín megjelenítésére képes, miközben megőrzi az E Ink technológia egyedi tulajdonságait. Fekete-fehér módban a kijelző HD felbontást és 300 dpi részletességet kínál, amely megfelelő kontrasztarányt biztosít az e-lapok olvasásához. Az E Ink Kaleido™ kijelző az aktív elülső megvilágítással segíti elő az optimális kényelmet és teljesítményt. Ezen felül a felhasználók az adott könyvhöz szabhatják a színbeállításokat, módosítva a kontraszt, fényerő, gammakorrekció és színtelítettség értékeket.

Bluetooth és hangfájlok – mindent a hangoskönyvek támogatásáért

A PocketBook Color támogatja a 6 legnépszerűbb hangformátumot, ami nagyszerű hír a hangoskönyvek és a zenehallgatás kedvelői számára. A Bluetooth támogatásnak köszönhetően pedig vezeték nélküli fejhallgatókat csatlakoztathat a készülékhez vagy hangoskönyveket hallgathat autója hangrendszerén keresztül. Egy másik hasznos funkció a szövegfelolvasó, amely 16 nyelvet ismerve képes felolvasni a szövegfájlokat.

Az olvasás öröme az út közben

Kompakt (161,3 × 108 × 8 mm) és könnyű (mindössze 160 g) kialakításának köszönhetően az e-olvasó ideális mindazok számára, akiknek elképzelhetetlenek a mindennapok olvasás nélkül. A készülék méreteiből adódóan mindig kéznél lehet, bárhová is tart: a PocketBook Color könnyedén elfér egy iskolai hátizsákban, női táskában vagy akár a kabátzsebében! Az elülső megvilágítás a fényviszonyoktól függetlenül, bármilyen körülmények között lehetővé teszi az olvasást, legyen szó tömegközlekedési eszközről, kávézóról, de akár sátorról, közvetlenül elalvás előtt. Az e-olvasó kényelmesen tartható egy kézben is, a lapozgatáshoz pedig használhatja az érintőképernyőt vagy az elülső panel gombjait.

Hozza létre saját könyvtárát!

A PocketBook Color kiemelkedő tulajdonságai közé tartozik a 29 támogatott formátum is: 19 könyv-, 6 hang- és 4 grafikus formátum kezelésre képes. A készülék az egyik piacvezető a támogatott formátumok számát illetően, a felhasználók pedig konvertálás nélkül megtekinthetik a letöltött tartalmakat. Ennek, illetve a 16 GB-os belső tárhelynek és az akár 32 GB-os memóriakártyákat támogató foglalatnak hála az e-olvasó valóban óriási elektronikus könyvtár létrehozását teszi lehetővé.

Teljesítmény és energiahatékonyság

Az e-olvasó erős, kétmagos processzorral rendelkezik, amelynek révén bármilyen feladat gyorsan végrehajtható: fájlok gyors megnyitása, gördülékeny lapozás, azonnali szinkronizálás felhőalapú szolgáltatásokkal stb. A nagy teljesítményű, 1900 mAh kapacitású akkumulátornak köszönhetően pedig a készülék akár egy hónapig használható feltöltés nélkül. Egy másik hasznos funkció a takarószenzor, amely automatikusan alvó állapotba kapcsolja a készüléket, amint rácsukja a tokot.

Egyedi szín és stílusos forma

A PocketBook Color rendkívüli eleganciával büszkélkedhet: az átgondolt formaterv igazán különlegessé teszi a készüléket. Az egyedi Moonlight Silver szín pedig tökéletes összhangban van az e-olvasó könnyed és kifinomult kialakításával.

PocketBook Touch Lux 5 –időtálló sikertermék új képességekkel

A 6 hüvelykes E Ink Carta™ HD kijelző, az intelligens SMARTlight funkció és a mindössze 155 g-os tömeg révén a PocketBook Touch Lux 5 kiváló választás mindazok számára, akik minden szabad percüket a kényelmes és biztonságos olvasásnak kívánják szentelni.

Intelligens SMARTlight-technológia

A SMARTlight technológia kényelmessé varázsolja az olvasást bármilyen körülmények közepette, mivel automatikusan beállítja a fényerőt és a színhőmérsékletet az éppen aktuális fényviszonyoknak megfelelően. Az automatikus mód mellett a felhasználó manuálisan is beállíthatja az elülső megvilágítás fényerejét és színhőmérsékletét. Ezen túlmenően pedig beállítássablonokat menthet el, amelyeket ezt követően gyorsan kiválaszthat és alkalmazhat. A kijelző fényereje és színhőmérséklete az olvasás megszakítása nélkül módosítható, csak végig kell húznia ujját a kijelzőn.

Szemkímélő kijelző

A PocketBook Touch Lux 5 készülék 6 hüvelykes, több érzékelőt tartalmazó, HD felbontású E Ink Carta™ kijelzővel rendelkezik, amelynek fő előnye a kifogástalan megbízhatóság és a biztonságos használhatóság. A technológiának köszönhetően a kijelző optikai jellemzői szinte azonosak egy szokványos papírlap jellemzőivel, így a felhasználó órákon át olvashat anélkül, hogy károsítaná a látását vagy hogy fáradtság miatt visszaesne a koncentrációs képessége. Továbbá az E Ink kijelző a legszikrázóbb napsütésben sem veri vissza a napsugarakat, így kényelmesen olvashatunk a szabad ég alatt a strandon, a parkban, vagy csak egyszerűen az erkélyen.

Rendkívül könnyű és bámulatosan stílusos

A kiváló Touch Lux termékcsalád hagyományaihoz hűen az új modell a 2019-ben Red Dot díjjal jutalmazott kialakítást viszi tovább. Bármilyen stílushoz illik, legyen szó kényelmes vagy elegáns megjelenésről. A készülék nem csupán kialakításában, de stílusos színei révén is kiemelkedik: klasszikus Ink Black és a vonzó Ruby Red színekben is elérhető. Az új e-olvasó hihetetlenül könnyű és ergonomikus, tömege mindössze 155 gramm.

Gyors processzor, 19 támogatott formátum és óriási tárhely könyveknek.

Hála az új kétmagos processzornak, a PocketBook Touch Lux 5 még kényelmesebben használható: az alkalmazások és a könyvek gyorsabban megnyílnak, a lapozás pedig még gördülékenyebb. Az e-olvasó 8 GB belső memóriával rendelkezik, ezen felül a PocketBook Touch Lux 5 akár 32 GB-os memóriakártyákkal is bővíthető, amiből az következik, hogy óriási tárhely áll rendelkezésre teljes elektronikus könyvtár kialakítására. A PocketBook e-olvasók hagyományosan kimagaslanak a mezőnyből a számos támogatott formátum révén, és ez alól a PocketBook Touch Lux 5 sem kivétel. A modell 19 könyvformátumot és 4 grafikus formátumot támogat, így nem kell fájlátalakításra vesztegetnie idejét.

Egy hónapot meghaladó aktív üzemidő egyetlen töltéssel

Az E Ink technológiának köszönhetően az e-olvasó rendkívül energiahatékony eszköz. A PocketBook Touch Lux 5 könnyedén képes több mint egy hónap mindennapi használatot biztosítani egyetlen feltöltéssel. A készülék takarószenzorral rendelkezik, ami jelentősen megnöveli az akkumulátor üzemidejét: az e-olvasó automatikusan alvó módba kapcsol a fedőlap lecsukását követően.

Hát
Aa HD